Trainingen

YOGA VOOR JONGEREN
EN TIENERS

Locatie: Wageningen
Datum: **  10.00 uur -16.30 uur
Kosten: €108

Geef je les aan tieners of wil je dat gaan doen?  Deze eendaagse training is voor yoga docenten, kinderyogadocenten, leerkrachten en iedereen die werkt met jongeren en yoga en yogatechnieken wil introduceren aan deze belangrijke doelgroep. Aan het einde van de dag heb je allerlei nieuwe ideeen om yoga interessant én toegankelijk te maken voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar.

Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie zijn een onderdeel van deze module. Yoga filosofie voor tieners en hoe dit toegankelijk te introduceren. Groepsactiviteiten die tieners aanspreken, gebruik en keuze van muziek. Je leert korte series om aan tieners te geven en je krijgt een uitgebreide handout.

De bijscholing is erkend door de vereniging van yoga leerkrachten.

‘Ik heb afgelopen juni de workshop yoga op school bij je gevolgd. Naar aanleiding van deze dag voelde ik dat ik genoeg bagage had om mijn team op school te vertellen over het nut en het belang van yoga op school. Mijn verhaal werd met enthousiasme ontvangen en we willen op school gaan proberen om het in de lessen of in de RT te gaan integreren.’

YOGA en MINDFULNESS OP SCHOOL

Locatie: Wageningen
Datum:  10.30- 16.30 uur
Kosten: €118 (inclusief het boek mindfulness & yoga in de klas)

Yoga biedt waardevolle technieken en oefeningen die makkelijk toepasbaar zijn in de klas. Tijdens deze training leer je yoga en mindfulness technieken die je direct kunt toepassen met kinderen en jongeren. Femmy’s boek Mindfulness en yoga in de klas zal beschikbaar zijn om aan te schaffen en is de leidraad voor deze training. Dit boek staat vol foto’s praktische tips en oefeningen (Uitgeverij Panta Rhei, kosten €17,50)

Deelnemers leren:
• Yogahoudingen/ bewegingen toepasbaar in de klas, op de stoel
• Ontspanningsoefeningen
• Ademtechnieken, adembewustzijnsoefeningen en ademspel.
• Concentratie oefeningen.
• Visualisatie, meditatie en mindfulness oefeningen

Lees meer over Trainingen op locatie…

TRAINING YOGA NIDRA GEVEN AAN KINDEREN EN JONGEREN

Yoga nidra is een hele speciale techniek van diepe ontspanning en meditatie

Datum:  4 februari online,  10.00-16.00 uur
Kosten: €125,00
Inclusief: het boek yoga nidra voor kinderen en tieners (€17,50)

Yoga nidra heeft kinderen, tieners en adolescenten heel veel te bieden. De Yoga nidra’s die we aan deze doelgroep geven moeten echter aangepast zijn aan de verschillende leeftijden.
De beoefening heeft een heilzame werking, een manier om diep te kunnen ontspannen, met een nog veel diepere werking op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Het doen van Yoga nidra ontwikkelt creativiteit, creatief denken en biedt een vorm van meditatie.
Femmy heeft intensieve training ontvangen in Yoga nidra van de Satyananda traditie en is een expert in het aanbieden en aanpassen van deze techniek voor kinderen en tieners.
Haar boek Yoga nidra voor kinderen en tieners is nu verkrijgbaar.

 

Langs deze weg wil ik je nog even laten weten dat ik gister zo een ontzettend leuke dag heb gehad.’

YOGA SAMEN

Locatie: Wageningen
Datum:
Kosten: € 95

Deze interactieve en vrolijke dag richt zich op de ware betekenis van yoga: verbinding!
We zullen ervaren en onderzoeken hoe we ons kunnen verbinden in de yogales, d.m.v houdingen, ademspel, concentratie technieken en yogafilosofie.

Je krijgt ideeën om te gebruiken in je gewone kinder en tiener yogalessen, maar juist ook om familie yoga te geven en ouder en kind yoga.

KIDSYOGA producten voor kinderen en tieners

Positiviteit, ontspanning, een opvoeding in vrede en verbinding.

Lees hier meer.

Wil je meer informatie?