Over KIDSYOGA

MISSIE

KIDSYOGA is ontstaan vanuit een diepe wens om de waardevolle filosofie en wetenschap die yoga is, in haar totale vorm aan te bieden aan kinderen en jongeren. Dit op een eigentijdse, dynamische manier die past bij het kind en de leeftijdsfase.

De inspiratie voor dit werk komt vanuit de Satyananda yoga traditie, en de pedagogiek van Maria Montessori en Rudolf Steiner. Kinderen opvoeden in vrede en verbondenheid.

Doelstelling:

 • Het promoten en ontwikkelen van kinderyoga en yoga voor tieners . De organisatie zet zich in om yoga toegankelijk te maken voor ieder kind.
 • Het promoten van yoga in het onderwijs. Kidsyoga heeft een netwerk van kinderyoga docenten die beschikbaar zijn om yoga aan te bieden op school.
 • Kidsyoga wil een overkoepelende organisatie zijn die goed opgeleide kinderyoga docenten verenigt, zodat we samen kunnen werken aan een groter doel.
 •  Kidsyoga staat garant voor goed opgeleide kinderyoga docenten.

Onder netwerk is een overzicht van gediplomeerde kidsyoga docenten te vinden.

OVER FEMMY BRUG

Ik vertel graag iets over mezelf, wat me motiveert en inspireert.

Ik heb me altijd heel betokken gevoeld bij kinderen en wist dat ik daar mijn leven op wilde richten. De keuze voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening was de juiste en ik heb daar erg veel geleerd.

Meer over mij

Ik werkte met mensen met een verstandelijke beperking en ging reizen toen ik 25 was. Ik ontmoette mijn man, die Engels is en verhuisde naar Engeland. Daar werkte ik jaren als maatschappelijk werkster. In de avonduren gaf ik aerobics!  Ik raakte meer en meer geinteresseerd in de effecten van beweging, en kwam uiteindelijk terug bij yoga. Als kind had ik spirituele ervaringen en als tiener had ik yoga beoefend.

De geboorte van mijn eerste kind was een overweldigende ervaring. In een vreemd land en zonder moeder had ik het soms heel moeilijk, maar ik vond het moeder zijn ook geweldig. Na de geboorte van mijn tweede zoon ben ik voor mezelf gaan werken in het gebied van beweging op muziek in tehuizen voor mensen die ernstig gehandicapt waren. Ik zag altijd de mogelijkheden, niet de beperking en ben er van overtuigd dat een diagnose nooit de persoondefinieert.

In 1998 kregen wij ons derde kind, een dochter. . Tijdens mijn zwangerschap gaf ik yogales en in 1999 kwam de eerste opleiding in Engeland voor het geven van yoga aan kinderen. Toen kwam voor mij alles bij elkaar, en wist ik dat ik mijn pad had gevonden. Ik kreeg de opleiding in de Satyananda stijl van de docente Vedanta Saraswati. Deze ontmoeting was levens veranderend, ik heb nog steeds veel contact met haar en ben inmiddels een volledig gecertificeerd yoga docent in deze traditie. Van Vedanta leerde ik ook de module ‘Yoga for Children’ zodat ik de opleiding in Nederland kon aan bieden. In 2006 heb ik KIDSYOGA opgericht en ben ik begonnen met de opleiding te geven, deze is inmiddels uitgebreid met mijn eigen jarenlange ervaring in het geven van lessen aan kinderen en tieners.

Ik ben zeer geinspireerd door de yoga filosofie en de enorme relevantie voor de turbulente wereld waarin onze kinderen opgroeien. Ik heb een grote interesse in pedagogiek en ben geinspireerd door het werk van Maria Montessori en Rudolf Steiner.

Ik houd heel erg van de natuur, van reizen, de ontmoetingen met andere levensstijlen en ik houd heel erg veel van mijn gezin, onze honden en ben het liefst dicht bij de zee.

Ik geloof met heel mijn hart dat Yoga voor kinderen over Yoga moet gaan;  speels, verbindend en goed onderbouwd en dat yoga een opvoeding in vrede is.

Opleidingen

Sociaal pedagogische hulpverlening

 • RSA exercise to music en fitness
 • Extend diploma, voor beweging voor ouderen en mensen met een fysieke handicap
 • Yoga docente, Yoga for Health (opleiding Groot Brittannie)
 • Yoga voor kinderen, British wheel of yoga (Groot Brittannie)
 • Yoga training module kinderyoga (voor opleiders kinderyoga)
 • Volledige Satyananda opleiding

Bijscholingen

Ik  vind het belangrijk om bij te scholen, hieronder enkele voorbeelden van de vele workshops en cursussen die ik volgde.

  • Living Yoga o.l.v Vedantananda Saraswati
  • Pranayama Sadhana o.l.v Vedantananada Saraswati
  • SatyanandaYoga seminar Harrogate Engeland Swami Satsangi Saraswati
  • Chakra cursus Satyananda yoga  Rikhia ashram, India
  • Satyananda yoga seminar 3 dagen, Duitsland
  • Staying a creative yoga teacher 2 dagen sw. Vedantananda Saraswati
  •  Pranayama o.l.v. sw. Satyaprakesh
  •  Bhagavad Gita o.l.v  Gill Lloyd
  • Ashtanga Vinyasa yoga 7 dagen,  Cornwall, John Scott

Netwerk

Gediplomeerde docenten staan hier vermeld

Docenten die de opleiding kidsyoga hebben gevolgd zijn gedegen opgeleid. Zij kunnen yoga geven aan kinderen en tieners, in groepen of individueel en binnen het onderwijs.

Klik door naar de lijst met gediplomeerde docenten.

KIDSYOGA producten voor kinderen en tieners

Positiviteit, ontspanning, een opvoeding in vrede en verbinding.

Lees hier meer.

Wil je meer informatie?