Opleidingen

Wil je….

  • Goed opgeleid worden om yoga en mindfulness te geven aan kinderen en tieners?

Ben je….

  • Yoga docent of yogadocent in opleiding?
  • Leerkracht of docent met een ondergrond in yoga?
  • Groepsleider, hulpverlener, therapeut met een ondergrond in yoga?
  • Of simpelweg geinteresseerd om kinderen en jongeren de positieve uitwerking van yoga mee te geven? En heb je een ondergrond in yoga door gevolgde lessen?

Dan is de KIDSYOGA opleiding geschikt voor jou en ben je van harte uitgenodigd meer informatie aan te vragen. Er is een uitgebreide brochure.

Locatie: Wageningen
Data: 21 en 22 september, 12 & 13 oktober en 9 & 10 november

 

Kosten: €890,- inclusief het boek ‘Hallo Zon! yogaboek voor kids & teens’ én het boek ‘Meditaties voor kinderen en tieners.’

Kinderyoga staat volop in de belangstelling. Het is belangrijk dat docenten goed zijn opgeleid.
KIDSYOGA zet zich in voor professionalisering van kinderyoga.

De opleiding wordt gegeven door Femmy Brug. Femmy is een zeer ervaren yoga docent, opleider en trainer. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen, tieners en volwassenen, zowel in Engeland, Tanzania als in Nederland.

KIDSYOGA docenten onderscheiden zich door hun professionaliteit. Ze weten hoe je een goed uitgebalanceerde les moet samenstellen. Ze hebben een enorme hoeveelheid ideeën om deze lessen aantrekkelijk en zinvol te maken. Ruime toepassing van allerlei (yoga) spelletjes, verhalen, positieve afffirmaties, muziek, verbeelding. We gebruiken een duidelijk aantal houdingen en ademtechnieken voor de lessen, aangevuld met andere technieken die geheugen, samenwerking, en ontspanning bevorderen.

De opleiding is gespreid over 3 weekends. Daarna volgt een praktische beoordeling. Er zijn inmiddels heel veel opgeleide docenten in Nederland, Belgie en Tanzania. Een vaak gehoorde uitspraak is: “ik reis liever wat langer voor iets goeds”.
Docenten die de opleiding afronden ontvangen het certificaat van KIDSYOGA, worden vermeld op de website en kunnen het KIDSYOGA logo gebruiken. Hieraan herkent men een goed opgeleide docent.

Vraag naar de brochure.

Kidsyoga opleidingen zijn geregistreerd en erkend door het CRKBO (register kort beroepsonderwijs) De opleiding is erkend als bijscholing door de Vereniging van Yogaleerkrachten.

Kijk hier voor de Algemene voorwaarden en de klachtenregeling.

‘Ik heb enorm van de opleiding genoten, veel geleerd en keek iedere keer weer uit naar de volgende opleidingsdag. Ik geef nu zelfverzekerd les aan een groep kinderen, kan flexibel inspringen op onverwachte situaties en reageer rustig door de les aan de kinderen aan te passen. Deze opleiding is een echte aanrader voor iedereen die met kinderen werkt’

‘Ik heb de opleiding ervaren als een gedegen opleiding met oog voor de traditionele yoga. De lessen zijn praktisch met voldoende ruimte voor eigen creativiteit. Het gaat een stap verder dan ‘zomaar’ leuke yogalessen geven. Juist de gedachte achter de houdingen, de kennis over de ontwikkeling van kinderen en de aanpassingen voor bijzondere kinderen maken de opleiding compleet.’

‘I joined Femmy in Tanzania, where I live, for the children yoga teacher training. She gave my all the tools to teach children yoga. The course was very well structured, practical and fun, It really equipped me to be good children yoga teachers . Thank you so much Femmy.’

KIDSYOGA producten voor kinderen en tieners

Positiviteit, ontspanning, een opvoeding in vrede en verbinding.

Lees hier meer.

Wil je meer informatie?