Over Yoga Nidra

Yoga Nidra is een speciale yoga beoefening die steeds meer aandacht krijgt. Het is enerzijds een manier om diepe ontspannning te ervaren, maar de bijzondere werking van yoga nidra gaat veel verder. Het geeft de mogelijkheid om het onderbewuste aan te boren en daarmee positieve veranderingen teweeg te brengen in de persoonlijkheid, fysieke gesteldheid of manier van leven. Het is een tranformerende techniek op alle lagen van het menszijn.
Voor opvoeders, ouders, yoga docenten, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt biedt de beoefening van yoga nidra een gouden kans om de prachtige werking van deze techniek te integreren in de opvoeding en het onderwijs. Yoga Nidra voor kinderen of tieners heeft dezelfde uitwerking als voor volwassenen, echter het is heel belangrijk dat de manier van het geven van yoga nidra met precisie is toegespitst op het kind en de leeftijdsfase.
Femmy’s boek beschrijft de methode in detail én er zijn uitgewerkte yoga nidra’s voor verschillende leeftijden opgenomen. Je kunt dus veilig aan de slag met jouw groep, maar de beoefening is ook bij uitstek geschikt om te doen met je eigen kind. Door het doen van yoga nidra gaan kinderen en tieners vanzelf ontspannen, je wordt nooit specifiek gevraagd te ontspannen, het gebeurt door de volgorde van de methode. Visualisaties zijn een onderdeel. Kinderen die niet kunnen slapen hebben heel veel baat bij het doen van yoga nidra, daar de beoefening gelijk staat aan vier uur slaap! Dit is ook fijn voor tieners die vaak een onregelmatig slaapritme hebben. Er is veel meer te vertellen over deze speciale beoefening. Ik raad aan het boek aan te schaffen. Er zijn ook losse yoga nidra’s te koop ( zie webshop) en je kunt een training volgen ( zie trainingen)

 

‘Vanavond de Yoga Nidra voor het slapen gedaan bij mijn dochter van 7. Ze sliep daarna binnen vijf minuten, terwijl ze vaak heel lang nodig heeft om tot rust te komen. Super dus!’
(moeder en psychologe)

‘Donderdag heb ik een yoga nidra voor special needs gedaan in de kinderyogales.Het zijn meisjes van 8-9 jaar en altijd onrustig bij de meditatieverhalen.Ze hebben bijna allemaal een diagnose (ass) en daarom ben ik begonnen met de yoga nidra voor special needs. Femmy, het leek wel alsof ik met een toverstokje had gezwaaid. Nog niet eerder zag ik deze groep zo rustig en geconcentreerd. Echt fijn. Het heeft deze meisjes echt goed gedaan’ ( yogadocente)

‘Kunnen we dit elke dag doen’
reactie van groep 7 basisschool Arnhem

 

‘Ik voel me na het doen van yoga nidra altijd goed, uitgerust en soms zelfs beter uitgerust dan als ik echt geslapen heb’
(S, 18 jaar)

KIDSYOGA producten voor kinderen en tieners

Positiviteit, ontspanning, een opvoeding in vrede en verbinding.

Lees hier meer.

Wil je meer informatie?